Tyrvään kirkon joulu

Nurkka johon asetelma tulee
Viime keväänä Tyrvään kirkon henkilökunta   antoi meille työn tehdä kirkkoon seimiasetelma, aloitimme työt kuitenkin vasta tänä syksynä.

He halusivat tyyliltään italialaisen jouluseimein, joten ensin aloimme tutkimaan millaista he halusivat ja sitä ku vähän katselimme huomasimme, että Italiassa on tapana tuoda esiin kaupunki jossa seimiasetelma tulee olemaan.
Tein SketchUp:lla kirkon mallin
Siitä me aloimme kehittelemään erillaisia ehdotuksia, haluasivatko he pelkän seimiasetelman vai sen lisäksi jotain Sastamalaan liittyvää.

Lopullinen päätös oli mäkiasetelma, jonka etuosassa olisi seimiasetelman tärkeimmät asiat ja taustalla olisi mäki johon tulee muutamia Sastamalasta tuttuja rakennuksia, pienempiä taloja ja puita.

Mäki tulee olemaan lavan päällä ja kaiken sen takana on fondi.

Eteen tulevat tutut henkilöt Jeesus, Maria, Joosef, kaksi paimenta ja lisäksi aasi ja härkä.

Fondin tarkoitus on peittää ainakin suurin osa sen takana olevista ikkunoista ja kirkkoväki halusi että Vammalan silta tulisi fondiin.
Ehdotimme että tietäjät tulisivat Vammalan siltaa pitkin tähden johdattamina ja ehdotus hyväksyttiin.

Fondii tulee myös enkeli joka seuraa taivaalta siunattua hetkeä.
Pienoismalli mäestä,taloista ja fondista
Kun pienoismalli ja piirustukset olivat valmiit odotimme vielä tietoa saako kirkko rahoituksen hankkeeseen ja se oli yksi syy miksi aikataulu oli lopulta hieman tiukka.

Emme olleet vielä saaneet vastausta rahoista, muuta kuin että he aikovat ne jollain keinoilla maksaa, joten aloimme hommiin.
Seinä täyttyi suunnitelmista

Kommentit